Meta Estate Trust a investit 500.000 de euro în ansamblul rezidențial The Lake Home – Living Xperience, primul proiect cu funcțiuni mixte de anvergură din Sibiu

București, 19 octombrie – Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul rezidențial, a investit 500.000 de euro în prima fază a ansamblului rezidențial The Lake Home din Sibiu și intenționează să contribuie și la următoarele faze ale proiectului pe măsură ce acesta se dezvoltă.

The Lake Home, proiect imobiliar mixed-use este construit de compania DMX Construction și va cuprinde 494 apartamente, un aparthotel cu 89 apartamente, trei restaurante cu deschidere la Lacul lui Binder, o cafenea și 29 case individuale de lux. Proiectul este dezvoltat pe o suprafață de 50.500 mp, din care 20.000 mp sunt dedicați spațiilor verzi.

Gândit, în primul rând, pentru confort citadin, acest proiect premium trece dincolo de așteptări, pentru a bucura clientul, uimește prin cadrul inedit de abordare în designul arhitectural și duce inserțiile sale de industrial asumate, la un alt nivel, prin imersarea tonurilor calde specifice locuințelor caracterizate de intimitate modernă.

În urma unei analize foarte riguroase pe care o facem înaintea semnării oricărui contract cu dezvoltatorii, am luat decizia de a investi încă din prima fază a proiectului The Lake Home și intenționăm să susținem și fazele viitoare deoarece, din punctul nostru de vedere, acesta îndeplinește toate criteriile pentru a deveni un proiect de succes. Proiectul The Lake Home este o dovadă că în frumosul oraș Sibiu se pot dezvolta locuințe la prețuri accesibile de cea mai înaltă calitate, cu o foarte bună localizare și prietenoase cu mediul”, a declarat Oriol Casellas, CEO Meta Estate Trust.   

 The Lake Home oferă acces facil la diverse activități sportive, zone de agrement, inclusiv prima plajă artificială din Sibiu, cât și la spații culturale și comerciale. În imediata vecinătate va fi construit noul spital regional, iar centrul vechi se află la o distanță de aproximativ 6 minute. Complexul de locuințe, aparthotel, restaurante și centre comerciale este localizat în imediata apropiere a autostrăzii A1, ceea ce conferă un avantaj net față de alte ansambluri rezidențiale, proprietarii acestor apartamente fiind, astfel, mereu conectați cu principalele coridoare de trafic, dar, în același timp, protejați de aglomerația specifică fluxului urban.

“Decizia holdingului Meta Estate Trust de a face o primă investiție în proiectul nostru, este una naturală ce confirmă dimensiunea și impactul proiectului The Lake Home în peisajul investițional. Astfel viziunea și deschiderea noastră pentru piața de capital începe cu Meta Estate Trust, cu care ne-am propus să accelerăm dezvoltarea proiectului nostru. Încă de la început, ne-am dorit să dezvoltăm un proiect unic pentru frumosul nostru oraș Sibiu și am atras în proiectul The Lake Home o serie de parteneri strategici și arhitecți de top pentru a livra spațiul perfect folosind sisteme constructive și tehnologii de ultimă generație cu o calitate deosebită a materialelor și o atenție deosebită în execuție”, a declarat Raul Țărnaru – CEO XUX Investment, dezvoltatorul proiectului.

Meta Estate Trust are, în prezent, investiții în 14 proiecte rezidențiale în valoare de peste 8 milioane de euro în orașe precum București, Constanța, Sibiu, Iași, Brașov și în stațiunile de pe litoral.

Compania combină avantajele în investiții imobiliare cu cele ale piețelor de capital prin crearea unui instrument financiar care oferă lichiditate și în care orice investitor poate accesa randamentele oferite de piața imobiliară, indiferent de capitalul de care dispune. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ținte de randament proiectată ca medie anuală în primii ani de aproximativ 15%.

În data de 27 septembrie 2021, compania a aprobat majorarea capitalului social cu suma de 35,9 de milioane de lei, sumă propusă pentru a fi atrasă de la investitorii interesați printr-un plasament privat estimat a se derula în a doua jumătate a lunii noiembrie. Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% în acțiuni preferențiale purtătoare de dividend preferențial. În luna aprilie 2022, Meta Estate Trust intenționează să se listeze la bursă pe piața AeRO.

Meta Estate Trust este administrată de cei cinci inițiatori ai proiectului printre care Eugen Voicu –Fondator Certinvest, Ionuț Nicolescu – președinte SVN România, familia Bonea – Proprietari Delta Studio cu sprijinul unui Advisory Board format din cinci acționari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta și Viorel Nica.

###

 Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust SA este un holding lansat pe piața de imobiliare autohtonă de către un grup de antreprenori cu expertiză pe piața imobiliară și de capital. Modelul de business presupune investiții in segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.