Meta Estate Trust anunță două noi tranzacții: un exit cu randament anualizat de aproximativ 30% din Mobexpert Homes și o consolidare a unei investiții în Poiana Brașov


Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, anunță debutul activității investiționale ale anului prin două tranzacții încheiate recent.

 

Compania anunță exitul din proiectului imobiliar Mobexpert Homes, cu un randament anualizat de 29,6%. Investiția în acest proiect a fost una de tip Early Stage, Meta Estate alăturându-se dezvoltatorului la începutul proiectului prin achiziția unui pachet de 10 unități. Incasările totale în urma exitului însumeaza aproximativ 6,7 milioane lei.

 

O altă tranzacție încheiată de Meta Estate Trust a fost aceea de achiziționare a companiei Poiana SPV 6814 SRL. Această tranzacție a fost încheiată cu scopul de a consolida poziția Meta Estate în Poiana Brașov, zonă de interes investițional, și de a supra-garanta investiția acționarilor Meta Estate realizată până la acest moment.

 

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: „Cele două tranzacții indică un început de an dinamic pentru Meta Estate Trust, în care echipa noastră face pași pentru realizarea obiectivelor asumate. Prin aceste tranzacții, pe de o parte am valorificat investițiile existente în momentul în care și-au atins maturitatea  și am obținut randamente atractive pentru investitori. Pe de altă parte, încă de la preluarea mandatului atât eu cât și echipa mea am fost preocupați de consolidarea portofoliului. În acest sens, am căutat să securizăm poziția strategică a companiei din investițiile noastre”.

 

Tranzacțiile se înscriu în planurile anunțate la începutul anului de a concentra activitatea primului trimestru pe realizarea exit-urilor din proiectele din portofoliu ajunse la maturitate. Astfel, începând cu Q3 2023,  Meta Estate Trust estimează că se va afla într-o poziţie solidă de capitalizare pentru a realiza noi investiţii.


Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, pe piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO. Compania a investit de la înființare în 37 de proiecte imobiliare, acționând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participarea la capital, precum și prin achiziții de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției, în București și în marile orașe.