Meta Estate Trust anunță profit net de 9,47 mil  Ron pentru 2023, în creștere cu 46% față de anul 2022 și o cifră de afaceri de 12,38mil Ron, în creștere cu 20%


-Rezultatele financiare aferente anului 2023 sunt supuse aprobării AGOA și AGEA din 25/26.04.2023 și vor fi considerate finale după primirea votului acționarilor.

-Profitul net generat de 9,47 mil Ron este cu 39% peste cel bugetat pentru 2023

-Compania a reușit o creștere organică semnificativă: activele totale au crescut cu 12% până la 110 mil Ron în contextul în care nu au accesat nicio operațiune de finanțare prin piața de capital.

-Portofoliul de investiții în 2023 a înregistrat o creștere cu 25% față de anul precedentMeta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar și acționează că un portal între piața imobiliară și piața de capital, anunță rezultate financiare excepționale pentru anul 2023. Rezultatele sunt supuse aprobării AGOA și AGEA din 25/26.04.2023 și vor fi considerate finale după primirea votului acționarilor.

În contextul unui an complex, în care compania a trecut cu succes printr-o tranziție de management, în care atât piața de capital cât și cea de real-estate au trecut prin turbulențe, Meta Estate Trust a reușit să-și atingă țintele financiare. Compania a livrat actionarior un profit net de 9,47 mil RON, în creștere cu 46% față de anul 2022 și cu 39% peste ce era bugetat pentru 2023. Meta Estate a avut o creștere organică semnificativă în contextul în care nu a accesat nicio operațiune de finanțare prin piața de capital, iar activele totale au crescut cu 12% până la 110 mil Ron.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: „ Toate acestea atestă faptul că modelul de business MET funcționează așa cum a fost conceput, că avem potențialul de a crește organic în perioade în care accesul la finanțare este limitat.

Bugetul pentru 2024 prevede o creștere a cifrei de afaceri cu 17% și a profitului net cu 12% față de anul anterior. Acest an nou financiar va rămâne unul provocator în care abilitățile și perseverența tuturor persoanelor aflate la conducerea companiei vor fi testate la maxim. Vom continua restructurarea portofoliului investițional, vom operaționaliza și mai multe exit-uri și vom implementa o serie de proceduri și procese atent proiectate pentru o gestiune substanțial îmbunătățită a operațiunilor companiei. Sunt încrezător că în formula actuală a echipei executive, fiind aliniați și având sprijinul consiliului de administrație vomreuși să livrăm în 2024 rezultate demne de o companie listată. Dorința mea e ca acesta să fie anul în care ne vom putea pregăti pentru scalarea companiei și să fim un pas mai aproape de a deveni un adevărat REIT.”

Finalul anului trecut a adus pentru Meta Estate Trust un alt moment important: alegerea unui consiliu de administrație format din profesioniști de renume, cu abilitări complementare, ce și-au asumat un mandat de 4 ani în care vor susține și ghida compania pentru a-și atinge potențialul.

Pe parcursul anului 2023, echipa Meta Estate Trust s-a concentrat pe a putea face investiții într-o perioadă în care accesul la capital a fost o raritate,  disponibilizând capital prin exit-uri strategice din proiecte. În total, Meta Estate a investit anul trecut peste 65 milioane de lei în 18 proiecte. Potofoliul de investiții a înregistrat o creștere cu 25% față de anul precedent iar veniturile obținute din exploatarea investițiilor au ajuns la 19,29 mil Ron.

În piața de capital, pentru companie, anul 2023 a însemnat o creștere a bazei de acționari cu peste 55%. De asemenea Meta Estate Trust a  realizat o majorare de capital în valoare de 6,46 milioane de lei și a răspuns așteptărilor investitorilor prin propunerea de a distribui dividende în valoare de 3,5 milioane de lei din profitul aferent exercițiului financiar 2022.


Despre Meta Estate Trust:

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

Politica investițională se bazează pe un un mix de tipologii investiționale cu profile de randament și risc diferite, cu un portofoliu diversificat și flexibil, care se poate adapta ușor ciclurilor de piață.