• Meta Estate Trust a obținut venituri de peste 6,3 milioane de lei în primele 6 luni ale anului 2023, în creștere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut;
  • Compania a încasat echivalentul în lei a 3,4 milioane de euro din tranzacții;
  • Profitul brut de 3,4 milioane de lei înregistrat în primele șase luni este de cinci ori mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a obținut în primele 6 luni ale anului 2023 venituri de peste 6,3 milioane de lei, în creștere cu 60% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, Meta Estate Trust a încasat echivalentul în lei a cca. 3,4 milioane euro din tranzacții, realizând un exit total din 2 proiecte de investiții și parțial din alte 4. Marja brută a investițiilor exitate în primul semestru al 2023, înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 3,8 milioane lei. Profitul brut de 3,4 milioane de lei înregistrat este de cinci ori mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Activele totale au depăsit pragul de 100 de milioane de lei la finalul semestrului 1.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust:

Într-un context de piață provocator, modelul de afaceri Meta Estate Trust s-a dovedit performant. În primele 6 luni ale anului 2023 am investit peste 4,8 milioane euro în 8 proiecte de investiții, dintre care 4 proiecte noi în București, Constanța și Brașov. Beneficiem de o poziție bună de numerar și vom continua să investim în noi oportunități de piață. Lucrăm pentru a ajusta strategia companiei cu obiectivul de a mări randamentele investițiilor din portofoliu și de a minimiza în continuare riscurile investiționale.”

Strategia de dezvoltare pe termen mediu a Meta Estate Trust are ca obiective principale obținerea unui randament investițional atractiv pentru acționari (ROE 15% anualizat pe cicluri de 2-3 ani), scalarea modelului de business la pragul de 100 milioane de euro total active și transferul pe Piața Principală a Bursei de Valori București.

Tudor Cartianu, președinte CA Meta Estate Trust:

Piața rezidențială din România a traversat o perioadă de stagnare în ceea ce privește volumul tranzacțiilor, influențată de creșterea costurilor de finanțare, scăderea numărului și volumului de credite ipotecare acordate populației, precum și de inflația care a afectat puterea de cumpărare și veniturile disponibile. Cred ca in cadrul actual al sectorului de real – estate din România și chiar din regiune că există loc pentru cresterea Meta Estate Trust și atingerea obiectivelor propuse. ”